Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory vařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Tuk
  • 50 g Strouhanka
  • 3 ks Brambory vařené
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1786 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 323.3 mg
  • Draslík 1906.9 mg
  • Vláknina 4584 mg
  • Vitamín A 4584 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a smícháme se žemlí nakrájenou na kostičky. Přidáme žloutky z vajec vařených natvrdo, vše dobře utlučeme a zalijeme hovězím vývarem. Zvolna vaříme asi 1 hodinu.

  • 2

    Potom polévku procedíme a vložíme do ní bramborové knedlíčky.

  • 3

    Příprava knedlíčků:

  • 4

    Změklé máslo utřeme s vejcem a žloutkem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, uvařené, nastrouhané brambory a podle potřeby přisypeme strouhanku.

  • 5

    Z těsta tvarujeme malé kuličky, osmažíme je na tuku a vložíme do polévky.

Komentáře k receptu