Bramborový salát s rýží a sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 g Rýže dušená
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 125 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 balení Sardinky v rajčatové omáčce
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 617.9 mg
  • Vláknina 9200.3 mg
  • Vitamín A 9200.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme vařenou rýži, oloupaná, nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nadrobno nakrájené sardinky i se šťávou z konzervy.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr, koření a nakonec přilijeme bílé víno. Vše krátce podusíme a nalijeme na salát.

  • 3

    Salát podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu