Mušle s jogurtovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy lískové pražené
  • 400 g Mušle slávky
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Žemle tmavá
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 31.6 mg
  • Draslík 484.6 mg
  • Vláknina 4556 mg
  • Vitamín A 4556 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté mušle rozevřeme nožem a vyjmeme maso, které ihned obalujeme v hladké mouce.

  • 2

    Osmažíme jej na rozpáleném oleji, ještě horké namočíme do studené vody a opět do hladké mouky. Znovu osmažíme.

  • 3

    Z namočené a rozmačkané žemle, utřeného česneku se solí, mletých oříšků a olivového oleje si přichystáme směs, do které zvolna vmícháme bílý jogurt, sůl a papriku.

  • 4

    Osmažené mušle servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu