Celozrnné švestkové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 400 g Mouka špaldová
  • 100 g Med včelí
  • 150 g Mák mletý
  • 400 ml Mléko sójové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 30 ks Švestky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 179.3 mg
  • Vláknina 8748.6 mg
  • Vitamín A 8748.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 230.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sojové mléko v hrnci dobře rozmícháme s hrubou špaldovou moukou. Použijeme asi 1/4 celkového množství mouky. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplem nám kaše začne houstnout. Povaříme asi 2 minuty, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

  • 2

    Kaši vyklopíme na vál, který jsme si posypali špaldovou moukou. Postupně zapracujeme do kaše 1 vejce a zbylou mouku. Vznikne nám hladké těsto. Vytvoříme delší váleček, který si nakrájíme nožem na stejné plátky. Do každého zabalíme 1 vypeckovanou švestku a v dlani uválíme do kulatého knedlíku.

  • 3

    Knedlíky vkládáme do vroucí, jemně osolené vody a vaříme 10 minut. Hotové knedlíky poléváme medem a sypeme mletým mákem.

Komentáře k receptu