Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 94.1 mg
  • Draslík 569.7 mg
  • Vláknina 9392.5 mg
  • Vitamín A 9392.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, ještě teplé brambory prolisujeme, přidáme sůl, vejce, trochu rozpuštěného másla a tolik mouky, abychom vypracovali tužší těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme jej na kousky a každý zakulatíme do tvaru knedlíčku.

  • 3

    Knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme 5-6 minut. Vyjmeme je na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme rajčatovou omáčkou.

  • 4

    Příprava omáčky: Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek osmažíme na másle, přidáme rajčatový protlak a zředíme vodou.

Komentáře k receptu