Pošírovaná pěna z bílků s karamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Koňak vaječný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 196.5 mg
  • Draslík 78.1 mg
  • Vláknina 625830 mg
  • Vitamín A 625830 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku nejprve přivedeme k varu 100ml vody s cukrem, necháme vařit dokud nevznikne světlý karamel. Poté odstavíme, přidáme 3lžíce studené vody a důkladně promícháme.

  • 2

    K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Postupně, pomalu a za stálého míchání přilijeme karamel.

  • 3

    Mléko zahřejeme s 250ml vody, nevaříme! Ze sněhu vytvoříme dvěma lžícemi zhruba 12noků a 4minuty je pošírujeme. Mezitím jednou obrátíme. Noky necháme okapat, odložíme na suchou utěrku.

  • 4

    Vaječný krém rozdělíme do 4pohárů. Do každého vložíme 3 sněhové noky a posypeme kakaem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu