Vlámské palačinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 10 krajíc Chléb toastový
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 450.6 mg
  • Draslík 133.5 mg
  • Vláknina 156.7 mg
  • Vitamín A 156.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu nalijeme mléko, přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

  • 2

    Plátky toastového chleba (nebo veky) vhodíme do mléka, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli máčet. Potom plátky vidličkou rozmělníme na kaši.

  • 3

    Do částečně vychladlé kaše přidáváme postupně vejce a za stálého míchání vypracujeme těsto podobné klasickému palačinkovému těstu.

  • 4

    Z těsta pečeme na pánvi na másle palačinky a rovnáme je na mísu pod pokličku, aby zůstaly teplé.

  • 5

    Palačinky ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu