Mexický bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 806.4 mg
  • Vláknina 15860.2 mg
  • Vitamín A 15860.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokádo rozpůlíme, pokapeme citronovou štávou, vyjmeme pecku

  • 2

    a lžičkou vydlabeme dužinu.

  • 3

    Dužinu avokáda smícháme s olivovým olejem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a citronovou štávou - postačí dvě kávové lžičky. Směs dáme vychladit.

  • 4

    Uvaříme 4 velké brambory, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

  • 5

    Teď už nám zbývá jen nakrájená rajčata a papriku smíchat s plátky brambor. Okořeníme solí, pepřem a jednou rozemletou chilli papričku.

  • 6

    Salát nandáme na talíře nebo do misek a navrch přidáme vychlazenou směs avokáda. Ozdobíme plátkem citronu.

Komentáře k receptu