Pečené bramborové řezy s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tuk
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1000 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 971 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 216.3 mg
  • Draslík 1212.9 mg
  • Vláknina 18594.9 mg
  • Vitamín A 18594.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a vychladlé nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme vejce, mléko, mouku a strouhanku. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto.

  • 2

    Těsto rozprostřeme ve vrstvě vysoké asi 1 cm na plech vymazaný máslem. Poklademe plátky cibule osmažené na polovině tuku, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě a potom povrch pokapeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu