Ženevská bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 80 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 4 ks Rajčata
  • 0.25 ks Dýně
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 15.4 mg
  • Draslík 1341.4 mg
  • Vláknina 12063 mg
  • Vitamín A 12063 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vsypeme očištěné, na poloviny nakrájené fazolky, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, nakrájenou dužinu z dýně a sůl. Nakonec přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata. Vše uvaříme doměkka.

  • 2

    K zelenině vmícháme uvařené těstoviny, na oleji osmažený, nasekaný česnek, nasekanou bazalku a nastrouhaný sýr.

Komentáře k receptu