Karamelový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 340 g Cukr krupice
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 385.4 mg
  • Draslík 89.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme hnědý karamel tak, že v kastrůlku smícháme 200g cukru a 100ml vody a cukr necháme mírně zkaramelizovat. Nalijeme do formy s vysokými okraji.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    Vanilkové lusky podélně rozpůlíme, vyškrábneme semínka a zahřejeme s mlékem. Mléko nám nesmí začít vařit.

  • 4

    V míse utřeme zbylý cukr s vejci a dalšími žloutky. Na tuto směs nalijeme teplé mléko a vše pak zcedíme přes jemné síto. Nalijeme do formy a pečeme 30minut.

Komentáře k receptu