Thajské nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 120 g Nudle rýžové
  • 50 g Sójové výhonky
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1.2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 153.2 mg
  • Draslík 235.6 mg
  • Vláknina 5643 mg
  • Vitamín A 5643 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájený česnek dozlatova opečeme ve woku s rozehřátým olejem, přidáme vejce, rychle zamícháme a nesmíme příliš dlouho zahřívat, aby nebylo tuhé. Přidáme krevety osušené papírovými utěrkami, podle návodu uvařené a scezené nudle a vše důkladně promícháme.

  • 2

    Vmícháme thajskou rybí omáčku, citronovou šťávu, polovinu arašídů, cukr, jarní cibulky, kajenský pepř, polovinu sójových výhonků a za stálého míchání vaříme na silném ohni 2 minuty, aby se všechny suroviny důkladně prohřály.

  • 3

    Rozdělíme do misek, posypeme zbývajícími arašídy, nakrájeným čerstvým koriandrem, sójovými výhonky a ozdobené klínky citronu servírujeme.

Komentáře k receptu