Bulgur se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Bulgur
  • 50 g Hrášek
  • 50 g Kukuřice cukrová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Česnek
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 626.3 mg
  • Vláknina 34275 mg
  • Vitamín A 34275 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nasypeme bulgur, zalijeme vodou (polovina dávky) a vaříme 20 minut. Přes sítko scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Do jiného hrnce nasypeme hrášek, kukuřici a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Jemně nakrájenou cibuli a česnek na oleji zpěníme. Přidáme zeleninu a krátce orestujeme. Bulgur ze sítka překlopíme na pánev, podlijeme trochou vývaru ze zeleniny a dusíme 5 minut. Zakapeme sojovou omáčkou a podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu