Pestré rizoto (jambalaya)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rýže loupaná
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 100 g Špekáčky
  • 850 g Vývar drůbeží
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 961 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 887 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 113.6 mg
  • Draslík 763 mg
  • Vláknina 12746.8 mg
  • Vitamín A 12746.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme na velké hluboké pánvi a za častého míchání opékáme 8-10 minut do změknutí pokrájený celer, česnek, zelenou papriku a cibuli. Potom vmícháme mletou papriku, nakrájené kuřecí maso a špekáček a ještě 8-10 minut opékáme dozlatova. Přidáme rajčata a další 2-3 minuty zahříváme, dokud se nerozpadnou.

  • 2

    Vmícháme rýži, zamícháme, podlijeme horkým vývarem, přidáme bobkové listy, oregano a zvolna vaříme pod pokličkou 10 minut. Opatrně vmícháme krevety a pod pokličkou dusíme 6-8 minut, dokud se většina tekutiny nevstřebá a krevety se neprovaří. Nakonec vmícháme petrželku, jarní cibulku, sůl, pepř a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu