Základní kuřecí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 2500 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 10 ks Šalvěj čerstvá
  • 5 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 925.7 mg
  • Vláknina 28792 mg
  • Vitamín A 28792 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře zbavíme kůže. Zeleninu a cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Ve velkém hrnci osmahneme na olivovém oleji drcený česnek a cibuli, dokud lehce nezhnědnou. Přidáme mrkev, celer a cuketu a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut.

  • 3

    Přidáme bylinky a necháme provonět.

  • 4

    Do hrnce vložíme celé kuře a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené.

  • 5

    Podle chuti přidáme sůl a pepř. Přivedeme k varu. Pak plamen snížíme, přikryjeme a necháme hodinu povařit, dokud není kuře hotové.

  • 6

    Z polévky vyndáme kuřecí kosti a podáváme.

Komentáře k receptu