Čočková pomazánka s pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Čočka jedlá
  • 60 g Jáhly - loupané proso
  • 80 g Pažitka
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 273.9 mg
  • Vláknina 13578.5 mg
  • Vitamín A 13578.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočenou čočku scedíme, vsypeme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme sušený estragon, lžičku sušené kořenové zeleniny a bazalku. Osolíme a vaříme 45 minut.

  • 2

    V jiném hrnci vaříme asi 20 minut jáhly. Scedíme a nesolíme.

  • 3

    Vychladlou čočku vsypeme do mixéru, přidáme kmín, cibuli a hořčici. Mixujeme do hladka. Přikapáváme olivový panenský olej, vinný ocet a postupně přisypáváme jáhly.

  • 4

    Nakonec vmícháme do pomazánky sekanou pažitku a osolíme.

  • 5

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu