Fazolová pomazánka se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Zelí kysané
  • 240 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Libeček
  • 0.5 kávová lžička Saturejka
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 587.7 mg
  • Vláknina 10518.1 mg
  • Vitamín A 10518.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočené fazole scedíme, vsypeme do hrnce a přilijeme vodu. Přivedeme k varu a vaříme asi hodinu. V průběhu vaření okořeníme saturejkou, oreganem a libečkem. Trochu osolíme.

  • 2

    Uvařené fazole scedíme, ale vodu s bylinkami nevyléváme. Kysané zelí použijeme bez nálevu.

  • 3

    Fazole, nakrájenou cibuli a zelí vložíme do mixéru, přilijeme olej a začneme mixovat. Na ředění používáme bylinkovou vodu z fazolí.

  • 4

    Do hotové pomazánky ještě vmícháme rajský protlak a dochutíme sojovou omáčkou.

  • 5

    Podáváme s pečivem. Pomazánka je vhodná i na chlebíčky.

Komentáře k receptu