Bramborová kaše s uzenou rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Brambory
  • 300 g Makrela uzená
  • 80 g Angrešt
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř 4 barev
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kopr sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1246 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 57.9 mg
  • Draslík 1073.7 mg
  • Vláknina 14700.3 mg
  • Vitamín A 14700.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme všechny suroviny. Oloupeme a uvaříme brambory ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme okapat.

  • 2

    Uzenou makrelu zbavíme kůže a kostí, maso rozebereme na menší části.

  • 3

    Uvaříme angrešt. Vaříme maximálně sedm minut.

  • 4

    Okurku i kopr nakrájíme najemno.

  • 5

    Do mixéru dáme ještě teplé brambory a maso z makrely. Mixujeme asi půl minuty. Přidáme uvařený angrešt, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu a opravdu velmi krátce promixujeme.

  • 6

    Do kaše nyní opatrně ručně vmícháme kousky okurky, kopru, kapary a podle chuti sůl a pepř.

  • 7

    Kaši rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem citrónu a servírujeme jako předkrm s toustovým chlebem nebo jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu