Voňaví utopenci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibule
  • 10 ks Pepř černý mletý
  • 3 ks Feferony
  • 6 ks Hřebíček
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Jalovec
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Anýz celý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 0.7 l Voda pitná
  • 0.5 l Ocet kvasný lihový
  • 2 kg Špekáčky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1036 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 744.3 mg
  • Vláknina 29148.9 mg
  • Vitamín A 29148.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme nálev - koření, vodu a ocet smícháme a necháme přejít varem.

  • 2

    Špekáčky oloupeme, podélně rozkrojíme. Nakrájíme cibuli na kolečka.

  • 3

    Do špekáčků vložíme cibuli a urovnáme je do sklenice.

  • 4

    Zbytek cibule dáme do sklenice volně.

  • 5

    Zalijeme vychladlým nálevem a necháme do druhého dne proležet.

Komentáře k receptu