Rösti se sýrem a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 13.8 mg
 - Draslík 1038.1 mg
 - Vláknina 12784.8 mg
 - Vitamín A 12784.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Vaříme jen 10 minut do poloměkka. Vodu slijeme a ještě teplé brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo. Do brambor nastrouháme na jemnějším struhadle celou cibuli a sýr. K bramborám, cibuli a sýru přidáme nasekanou petrželku, dobře promícháme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Z takto vytvořeného těsta vytvarujeme placky. Ty by měly být co nejtenčí, aby se brambory dobře propekly.
 - 
                                3
Na větší pánvi rozpálíme rostlinný olej a rösti opečeme po obou stranách dozlatova. Ozdobíme plátky rajčátek a servírujeme.