Rebarborový křehký koláč s jablky a lískovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Linecké (křehké) těsto
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 130 g Ořechy lískové
  • 160 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Reveň (Rebarbora)
  • 2 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 99.8 mg
  • Draslík 560.3 mg
  • Vláknina 12363.7 mg
  • Vitamín A 12363.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát o tloušťce asi 5mm. Vyložíme jím vymazanou a vysypanou formu na koláč a vložíme na 30minut do lednice.

  • 2

    Zbytek másla rozmačkáme a smícháme s 80g cukru a rozšlehanými vejci. Poté přidáme mouku a 80g mletých lískových oříšků a dobře promícháme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Rebarboru očistíme a stonky nakrájíme na kousky. Zbytek cukru smícháme se skořicí a zbytkem oříšků.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 150C.

  • 4

    Na koláčový korpus navrstvíme střídavě jablka a rebarboru, každou vrstvu posypeme směsí ořechů s cukrem a na ni rozetřeme máslovou směs.

  • 5

    Pečeme 40-50minut. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě.

Komentáře k receptu