Jáhlové koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 100 g Meruňky
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 109.3 mg
  • Vláknina 5657.1 mg
  • Vitamín A 5657.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly propláchneme v sítku horkou vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme špetku soli a vaříme 25 minut.

  • 2

    Do uvařených jáhel vmícháme sušené mléko, skořici a meruňky, které jsme si nakrájeli na kostičky. Zakapeme citrónovou šťávou a necháme vychladnout.

  • 3

    Na plechu s pečicím papírem tvoříme malé hromádky, na které položíme vždy jeden ořech nebo oloupanou mandli. Pečeme při mírných teplotách 35 minut.

  • 4

    Vychladlé koláčky podáváme jako moučník.

Komentáře k receptu