Kakaové pohankové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Kakao - prášek
  • 65 g Mandle
  • 130 g Meruňky
  • 200 g Pohanka
  • 80 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.5 kávová lžička Badyán
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 5 polévková lžíce Mléko odtučněné sušené
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 234.7 mg
  • Vláknina 9005.2 mg
  • Vitamín A 9005.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku - lámanku vsypeme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme přibližně 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme dojít 35 - 40 minut.

  • 2

    Uvařenou pohanku vložíme do mísy, vmícháme sušené mléko, přimícháme kakao, med a olej. Meruňky nakrájíme na drobné kousky, zamícháme do těsta, přisypeme skořici, fenykl, mleté nové koření, kardamom, mletý badyán a mletý hřebíček. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, žloutky vmícháme do těsta, z bílků vyšleháme sníh a ten posléze opatrně vmícháme do těsta také.

  • 3

    Na plech vyložený papírem na pečení vlijeme těsto, rozetřeme po celé šířce plechu a ozdobíme půlkami oloupaných mandlí. Pečeme při mírné teplotě 60 minut.

  • 4

    Vychladlý koláč nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.

Komentáře k receptu