Makové košíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Mouka sójová odtučněná
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 70 g Mák mletý
  • 200 g Mouka špaldová
  • 50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 220 ml Mléko sójové
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Pomerančová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 150.3 mg
  • Vláknina 7408.2 mg
  • Vitamín A 7408.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 90 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme obě mouky, přisypeme sušené mléko, nalijeme vodu, olej a rozklepneme 1 vejce. Vařečkou nebo rukama vypracujeme těsto a dáme odležet.

  • 2

    Mezitím si připravíme náplň.

  • 3

    Do rendlíku nalijeme sojové mléko a nasypeme mletý mák. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Jakmile začne směs houstnout, krátce promícháme a odstavíme. Přisypeme skořici a špetku hřebíčku. Zakápneme pomerančovou šťávou a vmícháme med.

  • 4

    Formičky na košíčky si nejprve vymažeme tukem. Kousky těsta dáváme do formiček a rukou lehce přitlačíme ke stěnám formičky, aby uprostřed zůstala prohlubeň. Do té vložíme lžičkou vychladlou náplň a ozdobíme vlašským ořechem nebo mandlí. Pečeme při střední teplotě asi 70 minut.

  • 5

    Podáváme vychladlé jako moučník.

  • 6

Komentáře k receptu