Mramorovaná bábovka s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 15 g Kakao - prášek
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 200 g Mouka špaldová
  • 80 g Cukr ovocný - Fruktoza
  • 90 g Olej olivový extra panenský
  • 120 ml Mléko sójové
  • 50 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 146.2 mg
  • Vláknina 1747.2 mg
  • Vitamín A 1747.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru nadrobíme tofu, přilijeme vodu, sójové mléko, žloutky

  • 2

    a olej. Důkladně vše rozmixujeme a vlijeme do mísy. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a přidáme fruktózu s nastrouhanou citronovou kůrou. Šlehačem vše dobře rozšleháme. Nakonec opatrně zašleháme do těsta sníh, který jsme si utřeli z bílků a 3 lžic studené vody.

  • 3

    Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakaový prášek. Tím se nám jedna půlka těsta obarví. Žlutou polovinu těsta vlijeme do vymazané formy na bábovku a druhou polovinu opatrně lijeme na ni a lehce vmícháme. Nemícháme moc, aby se nám obě vrstvy úplně nespojily.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách 50 minut. Vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.

  • 5

    Bábovku podáváme krájenou na řezy jako moučník.

Komentáře k receptu