Zelné lokše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 351.9 mg
  • Vláknina 17980 mg
  • Vitamín A 17980 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté zelí nadrobno nakrouháme. Přidáme mouku, sůl, vodu a vypracujeme tužší těsto.

  • 2

    Těsto rozdělíme na kousky a ty rozválíme na placky. Pečeme je nasucho po obou stranách na teflonové pánvi.

  • 3

    Upečené lokše potřeme česnekem a rozpuštěným sádlem.

Komentáře k receptu