Lasagne s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 830 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 259.3 mg
 - Draslík 511.5 mg
 - Vláknina 2439.8 mg
 - Vitamín A 2439.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso osmahneme na části másla po všech stranách. Zalijeme vínem, necháme vydusit a vmícháme oloupaná, nakrájená rajčata, 2 lžíce nastrouhaného sýru a 1 vejce. Vše osolíme, opepříme a za stálého míchání dusíme asi 15 minut.
 - 
                                2
Na dno vymaštěné zapékací mísy urovnáme uvařené lasagne, pokryjeme je uvařenou masovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe plátky natvrdo uvařených vajec. Vrstvy střídáme, vrchní vrstvu tvoří lasagne, které pokapeme rozpuštěným máslem.
 - 
                                3
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.