Žemlový berek s párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Párky jemné
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Veka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 23.9 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vršek veky seřízneme a vydlabeme střídku.

  • 2

    Nakrájený párek osmažíme na oleji a přidáme protlak, ke vzniklé směsi přilijeme trochu vody a dobře promícháme. Necháme chvíli vařit.

  • 3

    Párkovou směsí naplníme vydlabanou veku, posypeme strouhaným sýrem, opepříme a dáme péct na 20 minut při teplotě 175 °C.

Komentáře k receptu