Mexický zeleninový salát s vejcem a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Salát ledový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1046.2 mg
  • Vláknina 14202.2 mg
  • Vitamín A 14202.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Připravíme zálivku. Majonézu, cukr, sůl, pepř a kečup dobře promícháme a uložíme do chladu.

  • 3

    Okurku, rajčata, cibuli a papriku nakrájíme na středně velké kousky, přidáme fazole a dobře promícháme.

  • 4

    Do větší misky naklademe listy ledového salátu a na ně zeleninu. Navrch rozprostřeme kolečka vařených vajec a na ně vychlazený dresink.

  • 5

    Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu