Hraběnčiny řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Cukr moučkový
  • 850 g Jablka
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Tuk Hera jedlý
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 hrst Ořechy lískové
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 919 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 281.2 mg
  • Vláknina 8367.5 mg
  • Vitamín A 8367.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme tuk, žloutky a cukr. Přidáme mouku a zpracujeme těsto. Třetinu oddělíme a dáme odpočinout.

  • 2

    Zbylé těsto dáme na plech, rozprostřeme ho prsty, protože je tuhé.

  • 3

    Jablka nastrouháme, smícháme s tvarohem a dáme na těsto.

  • 4

    Posypeme pudink.práškem, skořicí, rozinkami a ořechy.

  • 5

    Z bílků a cukru ušleháme sníh a uděláme další vrstvu.

  • 6

    Navrch nastrouháme zbylé těsto z lednice, poté pečeme.

Komentáře k receptu