Djuveč ze skopového

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopová plec
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Brambory
  • 5 ks Rajčata
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 128.9 mg
  • Draslík 832.8 mg
  • Vláknina 12344.5 mg
  • Vitamín A 12344.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso osmahneme na oleji v kastrole. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji s masem a zalijeme vodou.

  • 2

    Po chvíli přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou zeleninu a oloupané, na kousky nakrájené brambory. Osolíme a okořeníme mletou paprikou.

  • 3

    Když maso začne měknout, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše podusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec přilijeme osolené mléko s rozkvedlanými vejci a pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu