Polévka houbová s krupicí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Houby sušené
  • 1 kávová lžička Pšeničná krupice
  • 4 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1.25 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1225 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 6.9 mg
  • Draslík 1496.6 mg
  • Vláknina 12315.2 mg
  • Vitamín A 12315.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby opereme a namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.

  • 2

    Jakmile jsou měkké, rozsekáme je na kousky a spolu s usekanými stonky petrželové natě je osmažíme na tuku. Poté přilijeme vodu, osolíme a přidáme drobně nakrájené brambory.

  • 3

    Pokud jsou brambory měkké, za stálého míchání přisypeme krupici a necháme vařit 10 min.

  • 4

    Po odstavení polévky přidáme kousek másla a na drobno nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře k receptu