Dušená čekanka s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 151.8 mg
  • Vláknina 3145.8 mg
  • Vitamín A 3145.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté čekanky zbavíme vnějších listů a košťálů. Hlávky podélně rozpůlíme, znovu omyjeme a osušíme.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo, zalijeme bílým vínem a vložíme rozpůlené čekanky řeznou plochou dolů. Dusíme pod pokličkou asi 2 minuty. Čekanky uvolníme ode dna, snadno se připalují.

  • 3

    Měkké čekanky vyjmeme a necháme na teplém místě. Do vývaru přilijeme smetanu, přidáme kapary a omáčku osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Krátce povaříme a podáváme spolu s čekankou.

Komentáře k receptu