Žampionové kapsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 130.1 mg
  • Draslík 317.8 mg
  • Vláknina 8071.8 mg
  • Vitamín A 8071.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, přilijeme vývar a dusíme do odpaření tekutiny.

  • 2

    Listové těsto rozválíme a nakrájíme na 4 stejné díly. Na každý díl naneseme podušenou, vychladlou směs a vytvoříme kapsu.

  • 3

    Kapsy na povrchu potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamem. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

  • 4

    Upečené kapsy rozkrojíme, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu