Koláčky Tatin se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr třtinový
  • 200 g Listové těsto
  • 16 ks Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 39.5 mg
  • Vláknina 1592 mg
  • Vitamín A 1592 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři formičky o průměru cca 10cm vysypeme hnědým cukrem, vložíme do trouby předehřáté na 160C a necháme cukr zkaramelizovat.

  • 2

    Švestky ponoříme na 10 vteřin do vroucí vody a zcedíme pod studenou vodou. Poté oloupeme slupky, rozpůlíme a odstraníme pecky. Rozložíme do formiček na zkaramelizovaný cukr. Poklademe na ně kousky másla, teplotu zvýšíme na 180C a pečeme 10minut.

  • 3

    Upečené švestky necháme vychladit na 30minut v lednici.

  • 4

    Mezitím rozválíme listové těsto na tenký plát, vykrojíme kolečka o velikosti formiček, propíchneme vidličkou a pečeme 10minut. Upečené těsto položíme na švestky a naplněné formičky mírně zahřejeme na sporáku.

  • 5

    Hotové koláčky vyklopíme na dezerní talířky a podáváme.

Komentáře k receptu