Zapečená fazolová kaše
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 13 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 1876.2 mg
- Vláknina 32184 mg
- Vitamín A 32184 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka. 
- 
                                2Uvařené fazole prolisujeme s trochou vývaru, osolíme a rozmícháme na kaši. 
- 
                                3Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku osmahneme na 50 g másla a polovinu směsi vmícháme do fazolové kaše. 
- 
                                4Kaši vložíme do zapékací mísy vymazané zbylým máslem, pokryjeme zbylou smaženou cibulí a zapečeme v mírně vyhřáté troubě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        