Těstoviny s vejci, pancettou a sýrem pacorino romano

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Špagety, Makarony
  • 150 g Pancetta
  • 500 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 4 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1942 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 21559 mg
  • Draslík 283.7 mg
  • Vláknina 6527 mg
  • Vitamín A 6527 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího kastrolu nalijeme vodu, tu osolíme a přivedeme k varu, poté do vody dáme špagety, které necháme vařit. Uvařené špagety musí být al dente.

  • 2

    Než se nám špagety uvaří, nakrájíme si pancettu na 0,5 cm silné proužky.

  • 3

    Vezmeme si pánev a na středním plameni rozehřejeme olej, ve kterém za občasného míchání opečeme pancettu dozlatova. Pánev odložíme stranou a vezmeme mísu v které rozmícháme vejce s polovinou sýra, přidáme petržel a pepř.

  • 4

    Uvařené špagety scedíme a dáme na pánev s pancettou, přidáme připravenou vaječnou směs a promícháme. Teplé špagety nám vaječnou směs dostatečně prohřejí a dodají směsi správnou konzistenci.

  • 5

    Nakonec vše ochutíme pepřem a solí. Podáváme posypané zbývajícím sýrem.

Komentáře k receptu