Kachna pečená na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 88 g
 - Sodík 133 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 20.1 mg
 - Vláknina 330.5 mg
 - Vitamín A 330.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou kachnu potřeme česnekem utřeným se solí, mletým zázvorem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez pokličky.
 - 
                                2
Chvíli před koncem pečení kůži na prsou a stehnech několikrát propíchneme, aby sádlo lépe vyteklo. Sádlo potom sebereme, připalovalo by se.
 - 
                                3
Měkkou kachnu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a provaříme.
 - 
                                4
Kachnu naporcujeme, vložíme do pekáče a prohřejeme.