Rybí polévka s avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Treska mražená
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 750 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Avokádo
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 620.1 mg
  • Vláknina 10877.9 mg
  • Vitamín A 10877.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a očištěné, na nudličky nakrájené papriky smažíme na oleji asi 5 minut. Zalijeme rybím vývarem a povaříme dalších 5 minut.

  • 2

    Potom přidáme očištěnou, nakrájenou tresku a limetkovou šťávu. Povaříme asi 3 minuty, zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Polévku dochutíme pepřem a solí a rozdělíme do talířů.

  • 3

    Každou porci ozdobíme plátky oloupaného avokáda, dílkem omyté limetky a okořeníme kapkou chilli omáčky.

Komentáře k receptu