Netradiční žemlovka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Banány
  • 15 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 141 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 235.2 mg
  • Vláknina 18707.3 mg
  • Vitamín A 18707.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme rohlíky a namáčíme je v mléce.

  • 2

    Z 0.5 l mléka uvaříme vanilkový pudink, připravíme si ovoce.

  • 3

    Do zapékací mísy vymazané máslem rozložíme rohlíky nasáknuté v mléce, zalijeme polovinou uvařeného pudinku. Navrch poklademe ovoce - jablko, banán.

  • 4

    Pocukrujeme vanilkovým cukrem a posypeme mletou skořicí.

  • 5

    Postup vrstvení opakujeme,

  • 6

    poslední vrstvou budou namočené rohlíky.

  • 7

    Pokapeme je rozpuštěným máslem a dáme zapéct.

Komentáře k receptu