Minutkový jehněčí guláš s lečem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 14 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 52.9 mg
- Draslík 319.7 mg
- Vláknina 569.8 mg
- Vitamín A 569.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a opepříme. 
- 
                                2Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme maso, rozetřený česnek a za stálého míchání opékáme 2 minuty. 
- 
                                3Vmícháme rajčatový protlak, mírně jej opečeme a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Osmahneme ji, vmícháme lečo, opepříme a vše krátce podusíme. Podle potřeby přilijeme několik lžic vody. 
- 
                                4Podáváme se smaženými bramborovými hranolky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        