Plněné vepřové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 120 g Anglická slanina
  • 120 g Vepřové maso mleté
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kečup
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 192.1 mg
  • Draslík 624.5 mg
  • Vláknina 920.1 mg
  • Vitamín A 920.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je a ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Maso potřeme náplní a svineme do závitků.

  • 2

    Připravené závitky napichujeme střídavě s plátky slaniny a kousky cibule na jehly. Špízy potřeme olejem a necháme chvíli odležet.

  • 3

    Připravené špízy opečeme na pánvi na oleji a do výpeku nakonec přidáme kečup. Při podávání přeléváme špízy šťávou.

  • 4

    Příprava náplně: Do mletého masa přidáme kapary, vejce, smetanu a vše dobře promícháme.

Komentáře k receptu