Plněné přímořské artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Artyčoky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 950 kcal
  • Sacharidy 217 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2023 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 217 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 7469.2 mg
  • Vláknina 216896 mg
  • Vitamín A 216896 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 240.7 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé artyčoky necháme ponořené 1 hodinu ve studené vodě, a tím odstraníme jejich hořkost. Po hodině je vyjmeme z vody, a aby se otevřely, s každým postupně bouchneme o desku stolu.

  • 2

    Náplň do artyčoků připravíme takto: čerstvou strouhanku smícháme s olejem, nadrobno nakrájeným česnekem a petrželkou. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 3

    Naplněné artyčoky poskládáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly skoro celé ponořené. Vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny.

  • 4

    Uvařené artyčoky vyndáme na talíř.

  • 5

    Do misky nastrouháme tvrdý sýr, promícháme ho s rozmačkaným vařeným vajíčkem a touto směsí před podáváním artyčoky posypeme.

Komentáře k receptu