Jablečná omáčka po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Džus jablečný
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Marmeláda brusinková
  • 400 ml Džem jablečný
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 41.5 mg
  • Vláknina 2302.8 mg
  • Vitamín A 2302.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme jablečnou marmeládu nebo zavařeninu, kerou rozehřejeme, přidáme skořici, cukr, podlijeme jablečnou šťávou, zakápneme citronovou šťávou a krátce povaříme.

  • 2

    Tato omáčka je velmi sladká a podává se k pečené drůbeži, zejména kachně a huse. Můžeme pro chuť přimíchat trochu brusinkové zavařeniny.

Komentáře k receptu