Závitky z kůzlečího masa s jarní náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Tuk
  • 400 g Kůzlečí maso
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Petržel kudrnka
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Hrášek
  • 1 polévková lžíce Kopřiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 304.9 mg
  • Draslík 492.9 mg
  • Vláknina 1091.6 mg
  • Vitamín A 1091.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa opatrně naklepeme a osolíme. Necháme odležet a připravíme náplň: Žemle nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout. Pak je vymačkáme, přidáme změklé máslo, žloutky, pepř, sůl a trochu muškátového květu. Vmícháme nasekanou petrželku, hrášek, mladé kopřivy, promícháme a přidáme sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Vezmeme plátky masa, položíme na ně anglickou slaninu, připravenou náplň, svineme a převážeme nití. Osolíme a potřeme máslem. Opečeme ze všech stran na tuku, podlijeme a za občasného přelévání šťávou pečeme do měkka. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme a zjemníme zbytkem másla.

Komentáře k receptu