Jehněčí kotlety na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Jehněčí kotlety
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Šalotka
  • 5 ks Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1282 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 3631 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1283.4 mg
  • Vláknina 29229.5 mg
  • Vitamín A 29229.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kotlety naložíme do marinády připravené z oleje, rozmarýnu, soli, pepře, nakrájených oliv, nasekaného česneku a šalotky. Marinujeme asi 1 hodinu.

  • 2

    Potom maso zprudka opečeme, přilijeme červené víno a přidáme omytá, nakrájená rajčátka. Ještě chvíli dopékáme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou šťouchané smetanové brambory a podušený špenát.

Komentáře k receptu