Telecí játrová paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 kg Játra telecí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 530.5 mg
  • Draslík 459.4 mg
  • Vláknina 447.9 mg
  • Vitamín A 447.9 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra ponoříme do mléka na 2 hodiny. Pak je vytáhneme, osušíme a nakrájíme na menší kostky.

  • 2

    Na větší pánvi rozpustíme na kostky pokrájenou slaninu, přidáme k ní játra a společně opečeme. Pak k opečeným játrům přidáme natvrdo pokrájená vajíčka, nakrájenou cibuli a vše pomeleme na masovém strojku.

  • 3

    Směs dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, hořčici a citrónovou šťávu.

  • 4

    Paštiku dobře promícháme dohladka a dáme vychladit do lednice.

  • 5

Komentáře k receptu