Plněné olihně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 19 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 582.5 mg
- Draslík 694.1 mg
- Vláknina 1963.2 mg
- Vitamín A 1963.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olihně dobře očistíme, opereme, vybereme vnitřnosti a oliheň necháme odkapat. 
- 
                                2Odřízneme chapadélka, která nadrobno nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim 7 lžic olivového oleje, strouhanku, rozetřený česnek, nadrobno nasekanou petrželku, osolíme podle chuti a opepříme. 
- 
                                3Směs dobře promícháme. 
- 
                                4Touto směsí naplníme olihně, každou uzavřeme párátkem, naskládáme do pekáče, zalijeme 2 lžícemi olivového oleje, zakryjeme pokrývkou a dáme do dobře vyhřáté trouby prudce zapéct na 20 minut. Pečeme při 250 °C. 
- 
                                5Servírujeme se zeleninovým salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        