Koláč skládaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 50 dkg Mouka polohrubá
  • 7 dkg Cukr krupice
  • 2 dkg Droždí
  • 12 dkg Máslo čerstvé
  • 1 dkg Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 155.2 mg
  • Vláknina 5502.6 mg
  • Vitamín A 5502.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vykynutého těsta na tradiční koláče vyválíme čtyři stejně velké placky. První položíme na plech a potřeme ji nádivkou. Přiložíme další placku, na kterou opět rozetřeme nádivku (můžeme použít jiný druh). Potom položíme třetí placku, potřeme a i na poslední dáme povidla nebo zavařeninu. Vršek hustě posypeme drobenkou a necháme vykynout. Vložíme do trouby a necháme upéct do červena. Upečený koláč pocukrujeme vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu