Pečená pomazánka z vepřových jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Vegeta
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 895 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 679.5 mg
  • Draslík 424.1 mg
  • Vláknina 223.2 mg
  • Vitamín A 223.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra umeleme a vložíme do šlehače. Přilijeme smetanu, olej, přidáme vejce, koření a sůl. Vše chvíli šleháme.

  • 2

    Směs urovnáme do formy vymazané sádlem a vysypané strouhankou. Pomazánku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře k receptu